Project Title: ‘Ecol-sur-mer’ Music Room

Project Type: Classroom Addition

Project Size: 1,500 ft²

Location: Summerside, PE.

Completion: 2017

Description:

The Ecole-sur-mer music room addition will provide the existing school with a much larger and attractive space for musical instruction, practice and performance. The space been designed as a ‘box within a box’; a volume articulated with various angled walls, panels and ceilings to assist with acoustics. The interior finishes are an assembly of muted earthy tones and vibrant orange and blue accent colors. Dark stained and natural birch wood paneling add a layer of natural warmth; contrasting the painted CMU block load-bearing partitions. A carpeted floor pattern provides a soft sound absorber, while helping to organize the classroom layout within a multi-faceted shape. The high ceilings are complimented by large glazing units on the east side and a 12’ tall corner glass unit facing open fields to the northeast.

Related Projects

Start typing and press Enter to search